Waarom maatwerk software?

Ik krijg vaak de vraag:

Als ik software nodig heb, dan koop ik toch gewoon een bestaand pakket?

En in veel gevallen kan dat ook en is het zelfs slim om te doen. Een boekhoudpakket bijvoorbeeld: een goed boekhoudpakket is complex (want een goede boekhouding voeren is complex) en de kans dat jouw bedrijf in dit opzicht heel uniek is, is vrij klein. Gewoon iets bestaands afnemen dus!

Anders wordt het als het gaat om software die meer direct aan jouw core business raakt. De producten en diensten die jouw bedrijf levert en jullie aanpak hierin zijn waarschijnlijk wel uniek. Waardoor standaard software niet voldoet, omdat het de workflow in de weg zit en niet precies doet wat je wilt.

Maar waar kun je dan aan denken?

Maatwerk


Dashboard
Knip en plak jij ook allerlei informatie uit verschillende bronnen om aan sturingsinformatie te komen? Een intern dashboard die automatisch alle informatie ophaalt is minder foutgevoelig, altijd up-to-date en scheelt je een hoop tijd.


CRM
Er zijn veel CRM (Customer Relationship Management) pakketten beschikbaar. Maar om die zo in te stellen dat het in jouw (sales)processen past… dat is voor een kleiner bedrijf vaak niet te doen. Een op-maat oplossing specifiek voor jouw bedrijf zou wel eens de oplossing kunnen zijn.


Boekingssysteem
Misschien verhuur je iets of organiseer je bijeenkomsten waar men zich voor moet inschrijven. In elk geval is een boekingssysteem (of reserveringssysteem) dat voor jou op maat is gemaakt en integreert met bijvoorbeeld je e-mailservice en betalingssysteem (zie hieronder) een goed idee om veel handmatig werk te automatiseren.


Integratie met Mollie
Mollie is een Nederlandse Payment service Provider, het maakt het eenvoudig om online betalingen in jouw website of app te integreren. Klanten kunnen zo bijvoorbeeld na inschrijving (zie hierboven) direct betalen via iDeal.


Neem ook eens een kijkje bij de projecten voor meer inspiratie.