Uitgelichte projecten

Een greep uit mijn projecten die laten zien wat de mogelijkheden zijn.


Bovenverwachting Uitvaarten (Fullstack/DevOps)

Bovenverwachting Uitvaarten is een platform waar zelfstandige uitvaartbegeleiders zich kunnen presenteren. Alle leden kopen gezamenlijk advertenties in bij de lokale bladen, zodat ze door hun krachten te bundelen zichzelf beter kunnen presenteren.

Ik ben de enige ontwikkelaar voor dit project, wat betekent dat ik het gehele platform ontwikkel en verantwoordelijk ben voor inrichten en onderhouden van de servers. De webapplicatie is gemaakt in Python/Django en integreert met Mollie voor de betalingen (automatisch incasso).


Elements Netherlands (Backend/DevOps)

Elements Netherlands maakt duurzame prefab woningen. Met een eigen ontwikkeld energiesysteem worden de woningen zo energiezuinig mogelijk verwarmd, gekoeld en geventileerd. Mijn bijdrage hierin is dat ik het gehele backend-systeem heb ontwikkeld. Het systeem zorgt o.a. voor:

  • Authenticatie en autorisatie van gebruikers (App en embedded devices)
  • In kunnen stellen gewenste temperatuur per zone
  • Gegevens (huidige temperatuur, co2, luchtvochtigheid) per zone beschikbaar maken voor app
  • Gegevens voor gehele woning (energieopbrengst, energieverbruik) beschikbaar maken voor app
  • Berekeningen uitvoeren zodat de embedded devices weten of en hoe ze de temperatuur moeten wijzigen
  • Analysegegevens opslaan en verwerken

Het systeem is geschreven in Go en Python en maakte verder o.a. gebruik van Postgresql, Redis en Ansible. Naast het schrijven van de programma’s was ik ook verantwoordelijk voor het inrichten en onderhouden van de servers waar alles op draait.


DocentenCloud (Fullstack/DevOps, mede-eigenaar)

Met DocentenCloud brengen we overzicht in een versnipperde markt van invallers in het onderwijs door vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Ik ben hier verantwoordelijk voor alles wat met techniek te maken heeft. Het platform wordt door mij ontwikkeld (Django, Falcon, Vue), inclusief het inrichten en beheren van de servers.

Andere gebruikte software en services zijn o.a. Postgresql, Redis, Ansible, SQLAlchemy en Mailgun.


Computer!Totaal: (Online live stream: Python in de praktijk)

Na wat kleinere opdrachten voor Computer!Totaal vroegen ze mij een online live stream getiteld Python in de praktijk te presenteren.

Tijdens de sessie leg ik de basisbeginselen van Python uit en werk een klein project met de Raspberry Pi uit. Live keken er rond de 750 personen mee, inmiddels is de video meer dan 3.000 keer bekeken.


Markdownify (Django template filter)

Markdownify is een open source project dat het mogelijk maakt om markdown teksten op een eenvoudige manier om te zetten in html in Django projecten.

Voor een eigen project waarin ik markdown in Django wilde gebruiken, kwam ik Markdownify tegen. Het deed veel van wat ik nodig had, maar niet alles. Na een kort overleg met de ontwikkelaar van het project heb ik het project overgenomen en doorontwikkeld.